Tinerii dezavantajați se vor putea angaja, timp de 24 de luni, în instituțiile publice locale

Tinerii dezavantajați se vor putea angaja, timp de 24 de luni, în instituțiile publice locale

ianuarie 25, 2018 8:02 am Publicat de Lasă un comentariu

În data de 11 ianuarie Guvernul a aprobat un proiect de lege inițiat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, în vederea facilitării angajării tinerilor dezavantajați pe piața muncii, prin dobândirea diverselor competențe.

Astfel, instituțiile publice locale vor fi implicate în procesul de integrare pe piața muncii a tinerilor dezavantajați, pentru a-i sprijini să capete experiențe, competențe și abilități care vor putea fi valorificate ulterior în mediul privat.

Sunt vizați tinerii cu vârsta între 16 și 26 ani care nu au o vechime în muncă mai mare de 12 luni, care fie se află în sistemul de protecţie a copilului sau provin din acesta, fie au cel puțin un copil în întreţinere.

Astfel, un procent de 5% din totalul posturilor specifice personalului contractual din instituțiile publice va fi atribuit, în mod exclusiv, tinerilor dezavantajați, pentru o perioadă de 24 de luni, cu condiția ca acestea să fie vacante. La finalul celor 24 de luni, contractul individual de muncă încetează de drept, iar postul va putea fi ocupat de o altă persoană aflată într-o situație similară.

Mai multe informații vezi:

http://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/tinerii-dezavantajati-se-vor-putea-angaja-timp-de-24-de-luni-in-institutiile-publice-locale-pentru-a-dobandi-diverse-competente

Categorisit în: ,

Acest articol a fost scris de pata

Părerea dumneavoastră

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *