patacluj-2016-11-25-cafeneaua-femeilor-0061web

Pata-Cluj marchează începutul Campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor 2016 „Educația dă voce fetelor” cu Cafeneaua Femeilor

noiembrie 26, 2016 12:42 pm Publicat de Lasă un comentariu

Vineri, 25 noiembrie, Pata-Cluj a lasat, împreună cu partenerii săi, cea de-a doua ediție a Campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor cu o întâlnire la o cafea, într-un spațiu cald și primitor, atât cu femei din Pata Rât cât și din Cluj-Napoca, pentru a discuta despre iubire și despre felul în care aceasta se manifestă în viața de zi cu zi. Astfel femei rome și nerome s-au adunat la Cafeneaua Femeilor organizată de promotorul proiectul Pata-Cluj, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj.

În acest an, campania este centrată pe rolul siguranței în educație a fetelor și a femeilor, cu o temă internațională dată de motto-ul Make education safe for all / Educație în siguranță pentru toți copiii. Ținând cont de acesta, proiectul Pata-Cluj a organizat și desfășoară o serie de activități pe parcursul celor 16 zile de activism cu accent pe educația fetelor, fapt exprimat și prin mesajul Educația dă voce fetelor”. Astfel, proiectul nostru se alătură campaniei din dorința de a lansa un mesaj de susținere a accesului tuturor copiilor la educaţie de calitate și a rolului activ pe care educația îl are ca factor de protecție împotriva oricărei forme de violență.

Invităm toți clujenii să ni se alăture. Puteți consulta programul evenimentelor aici, iar comunicatul lansat cu ocazia campaniei aici.

Campania Celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor se desfășoară anual la nivel mondial, iar în Cluj-Napoca începând din anul 2000 (http://16dayscwgl.rutgers.edu). Campania începe în data de 25 noiembrie, de Ziua Internaţională împotriva Violenţei asupra Femeilor, şi se încheie în 10 decembrie, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului.
patacluj-2016-11-25-cafeneaua-femeilor-0005web

patacluj-2016-11-25-cafeneaua-femeilor-0038web

Etichete:

Categorisit în: , ,

Acest articol a fost scris de pata

Părerea dumneavoastră

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *