logo-campanie

Comunicat Campania celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor „Educația dă voce fetelor”

noiembrie 25, 2016 1:59 pm Publicat de Lasă un comentariu

25 noiembrie 2016

Cluj-Napoca

Campania celor 16 zile de activism împotriva violenței asupra femeilor

(25 noiembrie – 10 decembrie 2016)

Educația dă voce fetelor – Educație în siguranță pentru toți copiii

Az oktatás megerősíti a lányokat – Biztonságos oktatást minden gyereknek

O 3anglipen si e vakh e chajenqi – Educacia p-e thanes0e an0ar savorre chavorren0e

Campania celor 16 zile de activism se desfășoară anual la nivel mondial, aceasta având loc în Cluj-Napoca începând din anul 2000 (http://16dayscwgl.rutgers.edu). Campania începe în data de 25 noiembrie, care este Ziua Internaţională împotriva Violenţei asupra Femeii, şi se încheie în 10 decembrie, Ziua Drepturilor Omului. În acest an campania este centrată pe rolul educației în siguranță a fetelor și femeilor.

Proiectul nostru se alătură campaniei din dorința de a lansa un mesaj de susținere a accesului tuturor copiilor la educaţie de calitate si a rolului activ pe care educația îl are ca și factor de protecție împotriva oricărei forme de violență. Mesajul transmis este unul de conștientizare privind consecințele negative provocate de limitarea accesului la educație al tuturor copiilor și riscurile provocate de aceasta, fiind amplificate în cazul celor din medii vulnerabile, unde fetele și femeile sunt cele mai expuse. Atenția noastră se îndreaptă spre toți copiii și în special spre cei din comunitățile marginalizate, spre exemplu spre fetele din comunitatea Pata Rât. Fetele provenind din medii vulnerabile, segregate, se confruntă cu impedimente mult mai mari în accesarea dreptului la educație respectiv menținerea acestora în sistemul de educație.

Comunicatul complet în găsiți aici.

Iar programul campaniei realizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, în parteneriat cu Fundația AltArt, Asociația Comunitară a Romilor din Coastei, Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Universitatea Babeș-Bolyai – Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai”, Școala Generală Cojocna, și colaboratorii: Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, Fundația Estuar, îl găsiți aici.

Etichete:

Categorisit în: , ,

Acest articol a fost scris de pata

Părerea dumneavoastră