patacluj-2016-10-25-26-targ-de-joburi-0061web

Echipa Pata-Cluj are vizibilitate bună la ediția aniversară a Târgului de Cariere Cluj Global

octombrie 31, 2016 12:25 am Publicat de Lasă un comentariu

O echipă mixtă a Pata-Cluj formată din consiliera pe probleme profesionale și managere de caz a participat la a  21a ediție a Târgului de Cariere Cluj Global în 25 și 26 octombrie la Sala Polivalentă. Pentru această ediție a târgului, Mălina a informat membrii a trei comunități din Pata Rât (Dallas, Canton și Coastei) cu privire la angajatorii anunțați pentru a participa la târg și pentru a se înscrie la întâlnirile de grup ținute în Pata Rât pe teme de angajare și managementul resurselor. Pentru pregătirea participării la Târgul de Cariere a avut loc o întâlnire de grup la care s-au prezentat 3 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. La întâlnire, participanții au primit informații detaliate legate de târg: ce înseamnă un târg de cariere, programul ediției de toamnă de la Cluj, detalii despre firmele participante, locație și program, dar și despre cum să redacteze un CV și să abordeze un angajator.

În cele două zile de târg ne-au vizitat la stand peste 150 de persoane curioase sau interesate de proiectul Pata-Cluj. Dintre acestea aproape 50 de persoane au dorit să afle despre activitățile lunare desfășurate în cadrul proiectului sau să contribuie la îmbunătățirea vieții oamenilor de la Pata Rât oferindu-și timpul pentru implicare în activitățile proiectului. Mulți dintre participanți aflau lucruri noi despre situația de la Pata Rât și despre proiect, și au apreciat munca desfășurată de echipa Pata-Cluj. Câțiva știau mai bine despre ce-nseamnă Pata Rât și au apreciat cu atât mai mult implicarea proiectului în viața oamenilor de la Pata Rât. La această ediție a târgului a participat și supervizorul proiectului Pata-Cluj, Eva Fahlstrom-Borg care a făcut lobby printre angajatori pentru a susține și pentru a participa la acțiunile din cadrul proiectului.

Mălina a vorbit cu fiecare angajator în parte care și-a arătat deschiderea și susținerea față de proiect prin acceptarea CVurilor persoanelor din comunitate participante la târg. În cele două zile de târg au participat 6 persoane din comunitate la târg care au depus aproximativ 45 de CVuri la diferiți angajatori pentru poziții ca: șofer categoria B, electrician, instalator, agent curățenie, lucrător comercial, casier, muncitor în construcții, manipulant mărfuri și lucrător în depozit. Persoanele din comunitate au fost deschise și bine primite de angajatorii cu care au discutat la standuri despre firmă și despre potențialul loc de muncă: responsabilități, activități și condiții de muncă. Reprezentanții angajatorilor i-au primit călduros, au răspuns la toate întrebările solicitate și au primit Cv-urile acestora. În urma acestor întâlniri două persoane au fost programate la o probă de lucru pentru șofer categ B, respectiv muncitor în construcții. Persoanele din comunitate au fost mulțumite de firmele prezente și de atitudinea angajatorilor și încântate că au participat la această ediție.

Târgul de Cariere Cluj Global este cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România și Republica Moldova cu peste 100 de evenimente de carieră organizate până în prezent în orașe din cele două țări. 2016 este un an aniversar pentru Târgul de Carieră, au împlinit 10 ani de existență și de activitate.

 

patacluj-2016-10-25-26-targ-de-joburi-0016web      patacluj-2016-10-25-26-targ-de-joburi-0107web

patacluj-2016-10-25-26-targ-de-joburi-0127web

Categorisit în: ,

Acest articol a fost scris de pata

Părerea dumneavoastră

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *