patacluj-2016-06-22-excursie-copii-sat-gheorgheni-0271web

Echipa de educație a desfășurat activități extrașcolare cu copiii din Pata Rât în ultima lună din acest an școlar

iulie 4, 2016 1:48 pm Publicat de Lasă un comentariu

Luna iunie a însemnat nu numai încheierea anului și a situațiilor școlare ale copiilor, dar și desfășurarea unei serii de activități extrașcolare pentru copiii din Pata Rât înscriși în programul educațional al proiectului Pata-Cluj. Astfel, copiii din programul Șansa a doua au fost într-o excursie de o zi la Turda, iar cei care primesc asistență zilnică pentru a merge la școală au fost în excursie în satul Gheorgheni și au fost însoțiți la serbările de final de an.

8 elevi de ciclu primar înscriși în programul Asociației Christiana Șansa a Doua, program furnizat în cadrul proiectului Pata-Cluj, au fost într-o excursie de o zi la Turda în data de 9 iunie. Excursia a avut ca scop vizitarea a două obiective turistice, Salina Turda și Cheile Turzii. În timpul acestei excursii copiii au fost plăcut impresionați de mărimea și frumusețea salinei și au studiat și admirat cu interes peisajele din zona Turda-Cheile Turzii. Pe chei au făcut pauză de masă și atât copii cât și insoțitorii lor au stat la picnic, s-au jucat și au schimbat impresii legate de vizitarea celor două obiective turistice.

Managerele de caz și colegi din echipa de educație, însoțiți de 11 copii au mers miercuri, 22 iunie, într-o excursie de o zi în satul Gheorghieni. Fabian Laszlo, preotul parohiei catolice din localitate și gazda lor pentru o zi, i-a întâmpinat într-o atmosferă prietenoasă. Copiii au aflat de la el istoria locului și a bisericii, au învățat semnificația semnului crucii și câteva ritualuri religioase care au fost explicate detaliat. Pe tot parcursul zilei s-au jucat, s-au dat în leagăn și s-au bucurat de invitația la masă a gazdelor. Detalii despre cum s-a desfășurat ziua lor găsiți aici.

La finalul lunii copiii din cele două programe educative derulate în cadrul proiectului Pata-Cluj au participat la festivitățile de încheiere a anului școlar. Echipa de educație a însoțit școlarii de clasa întâi de la școala gimnazială Cojocna la sărbătoarea “Abecedarului”, și pe cei mai mari la serbările de la școlile Cara și Cojocna. Colegii noștri au fost de asemenea prezenți la festivitatea elevilor din programul Șansa a doua alături de reprezentanții școlii Christiana, furnizorul de servicii educative pentru proiectul Pata-Cluj.

patacluj-2016-06-22-excursie-copii-sat-gheorgheni-0239web   patacluj-2016-06-22-excursie-copii-sat-gheorgheni-0271web

patacluj-2016-06-09-excursie-copii-a-doua-sansa-la-salina-0075web

Etichete: , , ,

Categorisit în: ,

Acest articol a fost scris de pata

Părerea dumneavoastră

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *