PataCluj-2016 06 22 excursie copii  sat gheorgheni-0239web

Școlarii din programul Pata-Cluj au fost în excursie în satul Gheorgheni

iunie 24, 2016 8:29 pm Publicat de Lasă un comentariu

Miercuri, 22 iunie, în avanpremieră la sărbătoarea Sânzienelor, am plecat, managerele de caz și colegi din echipa de educație, însoțiți de 11 copii într-o excursie de o zi în satul Gheorghieni. Fabian Laszlo, preotul parohiei catolice din localitate și gazda noastră pentru o zi, ne-a întâmpinat într-o atmosferă prietenoasă. Copiii au aflat de la el istoria locului și a bisericii, au învățat semnificația semnului crucii și câteva ritualuri religioase care au fost explicate detaliat.

Pe tot parcursul zilei ne-am jucat jocuri cunoscute (fotbal, prinselea, badminton) dar am învățat și jocuri noi (moara, ne-am construit clovni haioși etc). Leagănul a fost atracția copiilor, fiind tot timpul plin de copiii care vroiau să ajungă cu el până sus la cer. Nu au reușit cu leagănul, dar am călătorit pe tot Globul Pământesc prin intermediul a două povești. Acestea au devenit interactive și au servit ca punct de pornire către poveștile noastre personale, către soluțiile pe care le găsim sau le folosim în viața de zi cu zi atunci când ne este greu.

La final am făcut cu toții o trecere în revistă a experiențelor zilei. Am vorbit despre emoțiile pe care fiecare le-am avut în diferite situații pe parcursul zilei și am mulțumit preotului și familiei acestuia care ne-au bucurat cu ospitalitatea și căldura cu care ne-au primit. Am mulțumit pentru  sandvișurile, sărmăluțele și clătitele delicioase pregătite pentru noi.

 

PataCluj-2016 06 22 excursie copii  sat gheorgheni-0222web

Etichete: , , ,

Categorisit în: , ,

Acest articol a fost scris de pata

Părerea dumneavoastră

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *