Patacluj-2016 03 11 Cafeneaua femeilor-0005web

Ziua Internațională a Femeilor a fost sărbătorită în Pata Rât la Cafeneaua Femeilor

martie 11, 2016 8:17 am Publicat de Lasă un comentariu

Lângă cafeaua de dimineață avem timp și spațiu pentru gândurile noastre cele mai personale, dorințele și grijile noastre pe care adesea nu le împărtășim cu alții. La Cafeneaua Femeilor din 11 martie ne-am gândit să ne bem împreună cafeaua de dimineață și să creăm un loc de întâlnire unde femeile să se gândească împreună la aceste lucruri. Totodată, prin întâlnirea la cafea dorim să creăm un spațiu în care egalitatea și nondiscriminarea, non-ierarhia  (egalitatea) și solidaritatea, participarea și reciprocitatea sunt valori care ne ghidează demersul de a pune la un loc, împreună, gândurile, dorințele și grijile noastre individuale.

Astfel, o dată cu primăvara care a adus promisiunea unui nou început, managerele de caz au organizat nouă ediție a Cafenelei Femeilor la care au participat atât femei din Pata Rât cât și membre ale echipei de proiect. Ziua Internațională a Femeilor ne-a oferit astfel contextul de a ne reconecta la tema feminității și nevoile femeilor la o cafea, într-o atmosferă caldă și primitoare. Și pe lângă crearea unui spațiu de confort, pentru a celebra feminitatea și bucuria de a o trăi, fiecare participantă a primit o floare ca simbol al delicateții și puterii pe care le regăsim în fiecare dintre noi. Numele fiecărei femei are o semnificație, dar și o întreagă poveste de viață, și prezentându-ne și jucându-ne cu numele am împărtășit fărâme din aceste povești. Ne-am întors apoi privirile spre femeile-model din viața fiecăreia, femei care ne-au ghidat, care ne-au fost alături și cărora le purtăm recunoștință. Această incursiune a avut o încărcătură emoțională mare, ne-a adus atât zâmbete cât și lacrimi.

Pe lângă tema femininității și a femeilor-model am abordat și tema prieteniei. Am avut discuții în grup și diverse activități prin care să relevăm importanța prietenelor din viața noastră și a modalităților de a păstra o prietenie în timp, trecând de orice obstacole. La încheierea cafenelei ne-am promis că ne vom reîntâlni și vom continua să explorăm diverse teme specifice universului feminin. Ne-am dat seama încă o dată că indiferent de locul în care ne-am născut și de locul în care trăim, istoriile personale și emoțiile pe care le încercăm nu ne separă, ci ne aduc împreună.

Cafeneaua Femeilor este gândită ca un loc de întâlnire liber de prejudecăți, ierarhie și disconfort în care femeile să-și împărtășească gândurile, dorințele și grijile cu alte femei. Primind un feed-back foarte pozitiv de la participantele la cele două ediții de până acum ne dorim să permanentizăm această întâlnire.

Patacluj-2016 03 11 Cafeneaua femeilor-0048web Patacluj-2016 03 11 Cafeneaua femeilor-0143web

Etichete: , , ,

Categorisit în: , ,

Acest articol a fost scris de pata

Părerea dumneavoastră

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *