patacluj-2015-10-17-teatru-de-papusi-reactor-0108web

Au început spectacolele de teatru pentru copii la Mini Reactor

octombrie 19, 2015 3:25 pm Publicat de Lasă un comentariu

Sâmbătă 17 octombrie 21 copii din Pata Rât au participat la primul spectacol de teatru de păpuși dintr-o serie de 6 propuse de echipa Mini Reactor. Spectacolul cu păpuși Prințul fericit a avut loc la sediul Reactor de creație și experiment, pe strada Petöfi Sándor nr. 4. Din comunitatea Coastei a fost prezenți un părinte și patru copii, din Dallas au venit cu cei doisprezece copii doi părinți și un frate mai mare, iar de pe strada Cantonului un părinte a însoți patru copii. Colegele noastre Zsofi, Camelia și Emese și o mamă au pregătit și însoțit copiii din Pata Rât la Reactor. Chiar dacă am ajuns mai devreme, și au așteptat nerăbdători accesul în sală și începerea spectacolului, cu ajutorul voluntarilor de la Reactor copii au reușit să umpe timpul gol constructiv cu jocuri de socializare și desene cu cretă în curtea Reactor, iar timpul a trecut miraculos.
Spectacolul jucat de un singur actor păpușar i-a cucerit încă din prima, iar în ciuda unor mici dificultăți tehnice legate de proiecția care însoțea povestea atenția lor nu a fost distrasă nicio clipă de la ceea ce se întâmpla pe scenă. La sfârșitul spectacolului fiecare a primit o inimă roșie, o bucată vie din inima prințului fericit, o statuie, care, cu ajutorul răndunicii, s-a sacrificat pentru cei nevoiași, donând tot ce era de valoare de pe el celor care aveau nevoie de ajutor.
A urmat apoi o joacă în curte, după care, cei prezenți, copii și adulți au servit pizza și băuturi răcoritoare. Spectacolele au fost gândite ca loc de întâlnire și interacțiune a copiilor din Pata Rât cu copiii clujeni înscriși în programele și atelierele din cadrul Mini Reactor și se desfășoară în cadrul primului apel pentru cultură și artă lansat prin proiectul Pata-Cluj.
Detalii despre eveniment găsiți aici și mai multe fotografii aici.

Patacluj-2015 10 17 Teatru de papusi Reactor-0041web  Patacluj-2015 10 17 Teatru de papusi Reactor-0053web

Etichete: , , , ,

Categorisit în: , ,

Acest articol a fost scris de pata

Părerea dumneavoastră

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *