Pata Cluj 2015 07 06-07 Marea construiala III 0707web

Informare despre desegregare și locuire

septembrie 14, 2015 12:52 am Publicat de Lasă un comentariu

Întrucât nevoia de locuințe sociale pentru comunitățile din Pata Rât este una acută, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj a trimis finanțatorului, Oficiul Mecanismului Financiar Norvegian, o propunere pentru extinderea proiectului “Intervenții sociale pentru desegregarea și incluziunea socială a grupurilor vulnerabile din Zona Metropolitană Cluj, inclusiv ale comunităților de romi marginalizate” cu o componentă de locuințe sociale și a cerut finanțatorului mărirea bugetului alocat inițial cu un supliment dedicat construirii de locuințe sociale. Ca urmare a răspunsului favorabil primit din partea Operatorului de Fonduri și a finanțatorului această componentă de locuire socială va fi implementată după amendarea contractului de finanțare, cel mai probabil în perioada august 2015 – aprilie 2017, având un buget de 1 091 000 EUR.

Întrucât proiectul este derulat într-un context complex și sensibil, criteriile de atribuire a acestor locuințe, evaluării și selectării beneficiarilor necesită mare atenție, astfel că această sarcină va fi îndeplinită de un grup de experți independenți care vor trebui să interacționeze direct cu comunitatea. În ceea ce privește administrarea noilor locuințe sociale, acestea vor fi proprietatea promotorului de proiect și vor fi administrate de acesta.

Locuințele sociale vor fi construite de către Habitat pentru Umanitate, unul dintre partenerii proiectului Pata-Cluj, împreună cu membrii comunității și cu voluntari. Pentru a evita formarea de noi zone de tip ghetou în oraș, proiectul prevede construcția acestor locuințe pe patru parcele de teren în patru zone diferite ale municipiului Cluj-Napoca și ale zonei metropolitane. Zonele vor fi alese astfel încât să aibă acces la transportul public și toate utilitățile necesare. Imobilele care vor fi construite vor avea, cel mai probabil, câte 8 apartamente.

Etichete: , ,

Categorisit în: , ,

Acest articol a fost scris de pata

Părerea dumneavoastră

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *