Petru Fechete (As. Comunitara a Romilor de pe Coastei) si Gabriella Tonk (manager de proiect)

Lansare proiect Pata-Cluj la Cluj

februarie 6, 2015 2:23 am Publicat de Lasă un comentariu

Joi, 05 februarie 2015 a fost lansat la Centrul de Cultură Urbană Casino din Cluj-Napoca proiectul „Intervenții sociale pentru desegregarea și incluziunea socială a grupurilor vulnerabile din Zona Metropolitană Cluj, inclusiv a comunităților de romi marginalizate”, denumit pe scurt Pata-Cluj. Promotorul acestui proiect este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj. Partenerii principali în proiect sunt: Asociația Comunitară a Romilor de pe Coastei, Fundația  AltArt și Habitat pentru Umanitate, Cluj.

La eveniment au participat aproximativ 130 de persoane, autorități publice locale, regionale și naționale, invitați și parteneri străini, activiști și reprezentanți ai mediului academic interesați de probleme precum desegregarea și populația de etnie romă, ONG-uri, membrii ai comunităților din Pata Rât și reprezentanți ai partenerilor de proiect și ai presei.

Ziua s-a încheiat cu o serie de discuții tematice pe cinci dintre temele proiectului în cadrul cărora au fost prezentate viziunea și abordarea organizatorilor și au fost ridicate noi teme de discuție referitoare la situația comunităților din Pata Rât. Mai multe detalii puteți găsi în primul număr al buletinului informativ, dedicat acestui eveniment și în secțiunile media și presă.

Categorisit în:

Acest articol a fost scris de pata

Părerea dumneavoastră

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *